h1

A gondos anya

február 18, 2008

A takarékos háziasszony után szeretném bemutatni a gondos anyát. Aki fázik a februári süvítő szélben, ezért legjobbnak véli gyermekét a zimankóban történő motoros száguldozás helyett zárt helyre vinni. És a zárt helynek persze olyannak kell lennie, ahol valamit kapni is lehet. És az a valami persze ehető valami.
Régen tervezem a Szép kis India meglátogatását, hát most jött el rá a legjobb alkalom. De nem a legjobb társaság. Egyrészt a bolt többórás aprólékos böngészést kívánna meg, másrészt tele van törékeny apróságokkal. Egyik sem egy hároméves fiúgyermek kedvére való körülmény. Így csak éppen körbenéztünk és egy világos szójaszósszal távoztunk abban a reményben, hogy még ebben az évtizedben vissza tudok térni egyedül egy egész délutánnyi idő birtokában.
A következő állomás már gyerekbarátabb, illetve bizonyos szempontból egyáltalán nem, mert milyen anya az, aki gyermekét csokiboltban levegőzteti. Arra azonban hiába várok, hogy háborítatlanul jussak el a Keserédesbe megkóstolni a Melange által beharangozott karlsbadi ostyát. Az ember néha értelmes kompromisszumokra kényszerül. Ez esetben az értelmes kompromisszum a gyerek nagy mennyiségű csokoládéfogyasztásával egyenlő. Rövid tétovázás és egy csontig hatoló fuvallat után vállalom a felelősséget.
Utoljára decemberben jártam a Keserédesben, azóta újabb csokimárkák és az ostya mellett is újabb attrakciók várják a vásárlókat. Nem írom ide, hogy mennyit költöttünk, az ember még önmagával sem teljesen őszinte, miért legyen az a naplójával? Melange kedvesen megkérdezte, hogy ez már a húsvéti nagybevásárlás. Hát nem, mert pl. sajnos/szerencsére a vaníliakivonat nem jött még meg,  nem kénytelen leszek visszamenni érte? Az ostya nagyon finom volt, cappuccinóval egészen fenséges tízórai. Jobbulást kívánunk a kecskesajtos bonbonokat készítő férfiúnak, amióta csak hallottam róla, vágyom utána. Mármint a bonbonokra. Melange most gorgonzolásról beszélt, rettentő érdekes lehet. Sűrűbben kell járnom a Keserédesbe, úgy nagyobb az esélye, hogy elcsípem egyszer őket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: