h1

Egy kis romantika

február 26, 2008

Az M-től kapott angol gasztroújságokban rengeteg érdekes receptet és írást találtam, hamarosan közlöm őket a Tintalevesen. Addig egy kis romantika:

rózsatea

Először arra gondoltam, kis vetélkedőt rendezek itt kitalálandó, mi ez. Mert nyilván nem olyan egyszerű a dolog, mintsem rá lehetne vágni, hogy szárított rózsabimbók. Aztán valószínűsítettem, hogy enyhén szólva kikacagtatom magam, hiszen ki nem tudja rajtam kívül, hogy ez rózsabimbótea. Mármint olyan szárított rózsabimbó, amiből teát lehet/kell csinálni.
Hát én ezt korábban nem tudtam (többek között), mindaddig, míg a delicious. februári számában nem láttam egy csodaszép képet, amelyen a tea két, cikkeire vágott narancsból, egy rúd fahéjból, 4 rk. mézből és 12 rózsabimbóból áll. Éppen erre a télvégi-tavaszeleji időszakra való!
Ám ekkor még nem volt egy szál rózsabimbó se itthon. Viszont a férjem éppen teaboltba indult és a listára bediktáltam a rózsát is, nagyjából úgy, mintha süldőlány koromtól ezen nőttem volna fel, csak most éppen kifogyott a sifonérból. És láss (szó szerint) csodát, ebben a teaboltban volt rózsabimbó, nem is kevés, mert csak nálunk négy zacskó landolt. Bárcsak minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne…

Reklámok

4 hozzászólás

 1. Szia!

  Melyik teaboltban sikerült beszerezni? Ahol én jártam csak “ipari” mennyiségben volt, elég borsos áron…

  Köszi! 🙂
  Crow


 2. Crow – A Szövetség utca 10-12. szám alatt (Budapest, VII. ker.) van az Aranyhold teázó, ott vette a férjem, ezért az árát nem tudom, mert a férfiak nagyvonalúbbak az ilyesmikkel. Azt viszont megtudta, hogy frissen veszik a dél-kínai piacokon a teát, nem ősszel árulják a tavaszi teákat, amilyet egy rendes kínai sosem inna meg. Utóbbi mondat diktálás útján került ide, magam egyáltalán nem értek a dologhoz. Csak élvezni tudom most pl. a teavirágból készített teámat.


 3. Köszönöm!
  Ott ismerem is a tulajt… 🙂 Bár eddig még nem néztem be hozzájuk, de ezexerint megéri.


 4. Milyen kicsi a világ!Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: