h1

Luxus vasárnap

március 2, 2008

Szabad szombat után luxus vasárnap?! Semmi okom a panaszra…. A luxus egyébként abban merül ki, hogy zavartalanul mozoghatok itthon, a kicsik továbbra is a nagyszülőknél csinálják a felfordulást, én pedig a saját konyhámban. Készül egy málnalekváros, amarettós torta ebédre (recept majd jön a Tintalevesen, ha jól sikerül), amelynek többi részét a mamám csinálja (azt nem tudom, hogyan, de nem is érdeklődöm utána), valamint diós puszedli 1a luxus fogalmának teljes mértékben megfelelő diós csók. Maga a süti semmi különös, bár most konkrétan a Good Food receptje alapján dolgoztam, a különössége abban a luxusban rejlik, hogy rózsavizes kézzel kell formázni a puszedliket. Na és kitől származik az ötlet, na kitől? Nigella legújabban a Spektrumon futott sorozatából (Nigella Feasts), amely egyébként meglehetősen vegyes benyomást tett rám. A héten pl. elkészítettem belőle a triplacsokis brownie-t, ami egy rakás vacak lett és ennek csak részben vagyok én az okozója. Az egész brownie-műfajjal általában komoly gondjaim vannak, egyetlen kivétellel, ami a Good Food kiváló márványos brownie receptje. Márványos, na az sosem lesz, viszont finom, nem morzsalékos, mint ez a Nigella-féle és egyáltalán, minden pont jó benne.
A lassan ébredező nagyfiúk Zsófi omlett-felfújtját kapják. Elsőre csak simán parmezánosan, aztán meglátjuk. Körülöttem addig is rózsaillatos felhő terjeng.

Reklámok

3 hozzászólás

  1. Szia!
    Én is láttam azt a Nigella műsort és meg kell mondjam, hogy nekem már ott-általa elkészítve sem tűnt étvágygerjesztőnek. Valahogy olyan sulykos, nehéz benyomást keltett bennem, mintha sületlen maradt volna. Szóval szerintem a hiba tuti nem a te készülékedben van. Inkább a furi angol ízlésvilágban. Szép vasárnapot Neked! Üdv: Zsuzsi


  2. Szia Zsuzsi! Az angol ízlésvilágról regényeket lehetne írni és Nigella is kész regény. Mert mit is várunk attól, aki palacsintatésztában kisüti a Bounty szeletet??? Azért vannak jó dobásai is, de egyre rosszabb az arány. Gyere máskor is!


  3. […] de nemigen lesz belőle semmi: egyrészt a gyermek nem kér belőle, másrészt lehet, hogy a kudarcos triplacsokis brownie-ból okulva kevésbé ünnepélyes alkalommal kéne próbálkoznom, nehogy cserbenhagyásos ügy […]Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: