h1

A magyar citrom

március 13, 2008

Azt már régen tudjuk, hogy baj van a magyar naranccsal, most végképp kiderült, hogy a citrom, bár vállaltan kicsi és savanyú, mégsem az igazi. Már azóta gyanakszom rá, mióta egyszer Svédországban felvágtam egy példányt. Ami nagy, vékony héjú és rendkívül lédús volt. Mert ugye a magyar citrom az pici, vastag héjú és a levét úgy kell kigyömöszölni belőle mindenféle konyhai praktikákkal.
biocitromMost itt a biocitrom, amely árának ismeretétől vérnyomásunkra és idegeinkre való tekintettel a K*iser’s megkímél bennünket (teszi ezt azáltal, hogy a normál citrom egységárát kilóban tünteti fel, a biocitromét pedig darabban, így a magamfajta csekély értelmű számára teljesen lehetetlenné teszi az árösszehasonlítást). A három darab citrom mindenesetre 300 Ft felett van. Viszont nagyon finom, a héját bele lehet reszelni a sütibe és egyáltalán: felhasználását általános jóérzés övezheti. Azt, hogy (többek között) mibe tettem bele, későbbi vallomás tárgya lesz.
Addig is készül egy kis citromos harcsás könnyű tésztaebéd, tejszínes-boros mártással, mi kéne más a nemsokára hároméveseknek (az alkoholtartalmat gondosan elpárologtatom, hiszen még én is vezetek ma). A harcsa afrikai, egészen pontosan szarvasi, amire hosszú évek alatt jöttem rá, mármint, hogy az afrikai harcsa, az nem Afrikából jön, hanem olyan fajta. (Nem, azt nem gondoltam soha, hogy a görögdinnye Görögországból érkezik.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: