h1

Pénteki ebéd

március 14, 2008

Miután tisztáztam (magammal), hogy az afrikai harcsa nem afrikai, hanem szarvasi, már egészen máshogy álltam neki a végül mára elkészült halebédnek. A dolog nagyon egyszerű. Csak le kell menni a közeli és aránylag emberléptékű bevásárlóközpontba a kisdeddel, aki motoron közlekedik. Ez rendkívül hatékony, azaz gyors jószág, csak az ideggyenge anyák bírják kevéssé az általa előidézhető potenciális és valós problémákat: kocsi elé gurulás, idős nénik elütése, a járdán heverő koszok és piszkok felszedése a kerekek által, a virágos vázáinak leverése, stb. A véletlen balesetekről most nem is beszélve, amelyek lebonyolítására (gyerekvigasztalással együtt) bőven nyílt alkalom a postai sor végigállása során.
Harcsát a halastól vettem (még tegnap), nyilván embertelen körülmények között tartott és agyongyógyszerezett példányt, mert nem volt drága. A kockára vágott mindenféle nyesedéket hasznosító összeállításra vetettem először szemet, ám idejekorán fény derült a bolt sajátos üzletpolitikájára: drágábban adták kilóját, mint a lazacfilét. Érdekes…
A bor véletlenül került hozzánk, gyakorlatilag ránk ugrott a másik borbolt előtti dobozból. Az év borászától akciósan vásárolni – ennek az ajánlatnak nem tudtam ellenállni (Frittman Irsai Olivér 2006, 1100 Ft).
Otthon kis olivaolajon (miután elolvastam az üvegen az apróbetűt, amely arról biztosít, hogy a mechanikai módszereken kívül semmilyen mást nem alkalmaztak az olaj kinyerésére – egyébként ez is akciós volt) megsütöttem a kockára vágott harcsát, ráöntöttem egy deci bort és két deci tejszínt, kevés kapribogyót dobáltam rá és a maradék rucolát. A tányéron megöntöztem pár csepp biocitrommal, sóztam, borsoztam, majd dobozba tettem, hogy az elsőszülött is részesülhessen belőle az uszodáig vezető úton.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: