h1

Publátogatás

április 20, 2008

Visszatérve Jerseyre (csak zárójelben jegyzem meg, hogy azóta sem értem utól magam, ami nem teljesen szokatlan állapot számomra, mert általános jelenség, hogy csak loholok magam után, de öt nap semmittevés egy másik földrajzi helyen még az általánosnál is jobban kibillent a hétköznapok rettentő nehezen összetartott rendjéből és a hétköznapok közben tovább robognak, mit sem törődve azzal, hogy ügyintézésileg még csak április elején tartok, gyűlnek a papírok, fecnik, számlák, újságok és lassan elborítanak, a blogjaimra meg nem írok semmit, pedig lenne éppen téma megannyi, írhatnék a Csalogány26-ban Zsuzsával elköltött ebédről, a tőle kölcsönbe hozzám került kincsekről és a nem kölcsönbe kapott különleges borsról, az ebédről most nem írnék, mert továbbra sem vagyok kibékülve a Csalogány kettős személyiségével, mármint ami a déli és esti étkeztetés színvonalát illeti, bár lehet, hogy éppen ezért kéne írni, írhatnék férjem kínai piaci bevásárlásáról, aminek következtében egész héten kínait ettünk, hogy mit, azt nem tudom, mert a növények beazonosítása még folyamatban van, a tofut azért felismertem és hozott szecsuáni borsot is, hogy legyen, most van a következő évtizedre, azért vannak az életnek területei, amellyel elégedett lehetek, írhatnék a mai születésnapi ebédről a Hong Kong étteremben, mert nekünk nem elég egész héten kínait enni, még vasárnap is az kell, amelynek keretében a még élő ponty tíz perc alatt került fantasztikus mártás alatt az asztalra, írhatnék a szombat délutáni gyerekzsúrról, amelynek cateringfeladatait angol teasüteménnyel – recept jön – és Ch&V keserűcsokis korongjaival teljesítettem és már nem is folytatom, mert zárójelben nem illik ennyit írni), szóval visszatérve Jerseyre, elmesélem, milyen volt a búcsúvacsoránk a vén csempészekhez címzett pubban.
Most nem is arra térnék ki, hogy mind a négyen nagyon finomat ettünk (a leglátványosabban E választott: bárány-, ismétlem báránycsülök snidlinges krumplipürével és savanyított zöldségekkel, D: királyrákok fokhagymaszószban, M: bélszín, E: tengeri sügér roston), mindezek előtt nem tudtunk ellenállni a lobster bisque elnevezésű napi ajánlatnak, amiről ugyan fogalmunk sem volt, hogy micsoda, de ami-lobsterrel-kezdődik-az-nagyon-rossz-nem-lehet-alapon kipróbáltuk. Az derült ki lobster bisqueróla, hogy a bisque olyan krémleves, amelyet a kevésbé piacképes külsejű páncélos herkentyűk hasznosítása végett találtak fel, ledarálják az egész állatot, páncélostul, mindenestül és levest főznek belőle. Az állaga erősen emlékeztet a halászlé sűrűjére, ami nem is csoda, abba is belefőznek mindenfélét. Az íze nem emlékeztet semmire, engem legalábbis, mert még soha nem ettem homárt, de ha a húsa is ilyesmi ízű, akkor egyszer majd szeretnék. A főételekről nem szükséges sokat szólnom, minden az volt, aminek a neve alapján lennie kellett, frissen, finoman, ropogósan. Desszertet már csak kettőt ettünk: csokitorta és apple crumble klasszikusokhoz méltó elkészítésben. A kiszolgálás kapcsán az tűnt fel, milyen üdítő tud lenni két erősen hatvanas pincérnő, akik tinédzserekhez méltó tempóban szervírozzák az ételeket.
pubÉs most jön a lényeg, azaz a kérdés: hogyan létezik az, hogy Európa egyik legdrágább helyén, ahol a munka- és helyiségbérek az itthoninak sokszorosai, valamint az élelmiszerárak sem alacsonyabbak, igaz, nem is sokkal magasabbak, mindezért (az alkoholfogyasztásról nem adnék részletesen számot, de rendesen fogyott az ale és egy rum is, mert egyesek nagyon átfáztak a tengeri szélben) összesen 70 fontot, azaz mintegy 23 ezer forintot fizettünk?

Reklámok

13 hozzászólás

 1. Ahá, szóval gasztropubban teccettek dorbézolni 🙂 Tényleg nem volt “viszonylag” drága. Ami pedig a homárt illeti – osztrigával együtt – megér egy misét. Az osztrigához Loire völgyi Sancerre, a homárhoz Rhone völgyi Condrieau ajánlott. Mmmm… ha én ezt mégegyszer megérem, akkor megírom… 🙂


 2. Többek között… Hát igen, most azokat a magyarázó köröket kihagytam, hogy nem mindennap, kivételes alkalom, nagyon megérte az árát, itthon sem lenne olcsóbb, amellett, hogy a hozzávalók szinte teljes egésze hozzáférhetetlen, szóval a hangsúly tényleg a viszonylagon van, a kérdésem mindazonáltal fennáll, bár onnan Istókhalmáról nem várok választ:) Látom, Téged is az asztal körül kergettek, ha nem Loire-menti Sancerre-rel öblítetted le az osztrigahalmokat:)


 3. Fejenként 5e egy vacsoráért nem sok? Vagyis viszonylag nem sok?
  Na búcsúzom is, mert megy a buszom Istókhalmára.
  🙂


 4. Egyébként fejenként 1,5-2e-be még Istókhalmán is kerül a fokhagymakrémleves cipóban plusz sztrapacska. Akkor lehet, hogy tényleg nem sok.*tépelődik*


 5. Franci – Viszonylag nem sok. És add át üdvözletemet a svéd rokonoknak, ha csak így a délutáni busszal járogatsz Istókhalmára.


 6. Hogy?
  ez a magyar falu svéd?
  Vagy skót?


 7. Istókhalma = Stockholm. Kappanhágó = Koppenhága. Jules Verne = Verne Gyula.


 8. Ja!!! 🙂


 9. Hála Kazinczy atyánk magyarosító törekvéseinek…

  Engem is megihletett az Istókhalom név. (Ha az ember rákeres a neccen, akkor az oszk-ban megtalálja…)

  :-))


 10. Panaszol az Explorerem: Azt állítja, hogy egy “script” fut ezen az oldalon, ami lényegesen lassítja az elérhetőséget. Megkérdezi, hogy törődjek vele vagy sem?

  Sem.


 11. Majd megkérdezem a rendszergazdámtól (legnagyobb gyermekem, nem hiába taníttatjuk), hogy ez mi lehet. Bár azt már előre tudom, hogy amit az Explorerről mondani fog, azt ide biztosan nem írom le.
  Tegnap lefotóztam Károlyt a Váci utcában, de még dolgozom rajta kicsit. A délutáni fényviszonyok nem kedvezőek. Az Irányi utcai házak teteje pont odatükrözi a sok fényt a lencsébe.


 12. Azóta helyrejött, hibajelentés nuku … biztos egy madár ült a vonalra.
  🙂

  A napra lehet nézni, de Károlyra nem 🙂

  Köszi 🙂

  Vigyorgós napom van: süt a nap, és 18 fok van. Kánikula!


 13. Szó szerint így van, hogy a Napra lehet, de rá nem. Még dolgozom rajta. És bizonyos torokgyulladások legyőzésén, úgyhogy Károly vár kicsit.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: