h1

Előfizetés

június 12, 2008

gasztroújságokAzt már régen tudjuk, hogy nálunk minden drágább, csak a munkabérek alacsonyak, mégis felháborítónak tartom a Magyarországra sajtótermékeket importáló cég árpolitikáját. Azt még megérteném valahogy, hogy egy angol magazin itteni újságosnál kapható példánya az eredeti ár több, mint kétszerese, mert rengeteg munka van a disztribúcióval, sokba kerül a szállítás, nehéz a papír (bár mondjuk egy autó vagy egy robotgép ugyanannyiba kerül nagyjából mindenhol), de azt már sehogy sem, hogy az éves előfizetési díjat úgy számolják ki, hogy valaki leül egy asztalhoz, beüti a gépbe az újságos példány árát, majd megszorozza azt tizenkettővel. (Arról nem is beszélve, mert nem szeretnék kisstílű háziasszonynak látszani, hogy soha nem sikerült még azon a bizonyos dupla áron behozni az ott az újsággal járó rengeteg promóciós anyagot, amelynek a mi gyakorlatunktól eltérően kis része környezetszennyező reklám, nagy része viszont jól szerkesztett és informatív kiadvány.) Sok tekintetben néznek minket teljesen hülyének, a magam szerény módján és szűk mozgásterén belül most fellázadok. Találtam ugyanis a BBC Magazines oldalán Antigua és Honduras mellett Hungary opciót, azaz érdemesnek tekintenek minket arra, hogy a Good Foodra előfizethessünk. Ne mosolyogjon a kedves olvasó, nincs ez minden angliai sajtótermék esetében így, a delicious. például csak mostanában jött rá, hogy rajta vagyunk a térképen.
Ezután jóleső érzéssel vettem tudomásul, hogy a kapitalizmus sem működik zökkenőmentesen, az internetes előfizetést ugyan visszaigazolták emailben, de aztán egy hétig sem vonták le a számlámról az előfizetési díjat. A megadott reklamációs címen reklamáltam, mire Charlotte, elismerve valamiféle technikai malőrt, intézkedett és most ott tartok, hogy náluk a pénz és a labda, én meg várom, hogy július elején megkapjam az első, augusztusi példányt.
Sok szép lesz ebben a dologban, minden hónapban egy színes szagos újság a postaládában és immár nem kell M-nek cipelnie a gasztromagazinokat. És ha ez működni fog, megvannak az újabb előfizetési ötleteim. A forint egyre erősödik, a font gyengül, vannak még csodák.

Reklámok

7 hozzászólás

 1. Nagyon örülök, hogy van ilyen lehetőség, mert otthon tényleg gyatra a gasztroújságok tere – legalábbis legutóbb, mikor otthon voltam, átböngésztem az újságosnál megtalálható lapokat, hogy hol is járunk, elvittem egyet olvasgatni amíg Ditém haját vágták, de sehogy sem nyerte meg a tetszésemet. Itt meg havonta jár az essen & trinken és a kicsi változata, a für jeden tag – csak mert meguntam, hogy minden hónapban újra és újra 1-1 lappal a kezemben jövök haza, így lett belőle előfizetés. Tényleg nagyon jó, hogy a BBC ennyire nyitott, hogy szállít Magyarországra is! Remélem a magyar posta is hajlandó lesz kivinni a füzetet – nekem már vesztek el külföldről postával Magyarországra küldött csomagok…
  ps: Az átutalási idő ne zavarjon, az angoloknál valahogy eltart ez a dolog – ne kérdezd, miért 😉 Nálam is január 2. hetében jelent csak meg a számlámon a december közepén megtörtént tranzakció – biztos a briteknél is ott ül valaki a számológép előtt és sorjában számolgatja át az értékeket fontból forintba s vissza 😉 … vagy Magyarországon ül ez az illető … aminek még bőven van is valóságalapja, ha az otp-s számlabeszüntetésemre gondolok …


 2. Szép álmom, hogy a GoodFood magyarul is megjelik…Romániában (románul) kb 400 Ft-ba kerül. Elő is fizettem rá:-)És ott nem csak GoodFood van, hanem még 2-3 színvonalas gasztronómiai havilap.


 3. Beatbull – Tudom, hogy lesznek itt még fordulatok, eltűnhetnek lapok stb. Majd beszámolok.

  Gabojsza – Ez nagyon meglep. Az angol nyelvű Good Foodnak van román mutációja? Vagy ott adnak ki egy azonos című lapot? És az jobb, mint a Magyar Konyha. Mondjuk az nem nagy vívmány, mindenesetre már jobban állnak akkor, mint mi. És mi a többi színvonalas kiadvány címe?


 4. “a kapitalizmus sem működik zökkenőmentesen” –

  Bizony, vannak még hibák…
  :-))

  A GoodFood szerintem maradjon angol nyelvű. Mert, kérdem én, hol találnak valakit – értsd: olyan jóismerős-rokont – aki a nemzetközi (ebben az esetben angol) konyhanyelv-zsargonban – nem az a konyhanyelv, amit otthon beszélek :-)) – és az irodalmi nyelvben is járatos?


 5. Bizony, vannak, de már dolgoznak rajta!

  Hát bizony, hol is találnának? El sem tudom képzelni…


 6. […] elő életemben újságra, csak nem az interneten és nem angolra és főleg nem kellett miatta Charlotte-tal leveleznem. De most már minden rendben, csak így tovább, […]


 7. […] nyerni. Idén is a Good Food jövő évi naptárát bocsátom a köz elé, amelyet ezúttal már előfizetőként kaptam tele szép képekkel és receptekkel. A játékszabályok: aki szeretné megnyerni, írjon […]Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: