h1

Zsákmány

július 4, 2008

culinarisbol
… a Culinarisból:
– egy doboz szusi: először elhatároztam, hogy a kocsiban eszem meg teljesen önző módon, de aztán győzött a jobbik énem (csodálkoztam rajta) és hazavittem, a két fiú rögtön szétcincálta. A kisebbik nem látott még wasabit, szerencsére időben sikerült közbelépnem.
– két kis, ám így is rettentő drága Ben&Jerry fagyi, egyik epres sajttortás, másik karamellás, háát, finom volt, de a sima C*rte D’or sem rosszabb.
– tíz deka parmezán, pontosabban Grana Padano, ami a városban végrehajtott árnyomozói felmérésem szerint itt a legolcsóbb (3900 Ft/kg).
– egy zacskó (1 kg) igazi rizottó rizs, nevezetesen arborio, ez sem volt drága (690 Ft) (annak ott volt a szusi és a fagyi), nyáron lesznek olyan vendégek, akik velünk ellentétben szeretik a rizottót.
– két olasz keksz, akciós volt, mert a napokban lejár, valószínűleg arra itt nem lesz ideje, meg egy olyan málnatorta jár az eszembe, aminek kekszmorzsa az alapja, arra jön mascarpone hab és a tetejére málna. Valahol láttam mostanában ilyet eperrel, de most sehogy nem találom.

Reklámok

2 hozzászólás

  1. Macikonyhánál láthattad a keksz alapon mascarpone+tejszín+krémsajt kombinációt eperrel és zselével a tetején. Nagyon finom, én eperrel, majd pár hete sárgadinnyével próbáltam. Mind a két változat nagy sikert aratott. Azt hiszem sztracsatellás epertorta névre hallgat, csak és a csokiallergiám miatt a csokireszeléket elhagytam belőle. 🙂


  2. Nóri – Időközben hasonlót készítettem én is. A sárgadinnye ilyetén felhasználása meglepett, érdekesnek találom.



Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: