h1

Meggymagozás

július 29, 2008

Reggeli nélkül indulás vásárolni. Három személy két biciklivel. A Coop előtt az ismerős sárga furgon, a hevesi bácsié. Így, kisbetűvel, mert nem ez a neve, azt nem is tudom, csak azt, hogy Hevesből hozza a nagyon szép zöldséget, gyümölcsöt. A tavalyi paradicsombefőzési projektet is ő látta el alapanyaggal. Az árai a pesti árakhoz szokott szememnek nagyon kedvezőek, a Fény utcai piachoz képest pedig egyenesen hihetetlenül alacsonyak. Most sárgabarackja, szilvája, paradicsomja és meggye van. Ez utóbbi kilója 100 Ft. Mondtam, hogy hihetetlen. Csak két kilót veszek, mert már megvolt a meggybefőzés és egyszerűen nincs ötletem változatosabb receptre. Fogom még a falba verni a fejem emiatt.
Mindkét boltban vásárolunk, a Coopban többet, a kisboltban kevesebbet, utóbbiba többnyire csak juhtúróért megyek. Idén másfajta, de ez is eredeti és finom. Ennél nagyobb változások is fogadnak. A bolt a felére zsugorodott, nagy átalakítás nyomai. A tulaj elmondja, hogy ők lesznek a posta. Már magyarázza is, hogy nem lesz ez rossz, hiszen a bankok is magánkézben vannak. Vajon ezt magától mondja vagy külön kommunikációs tréninget tartanak nekik? Tudom én, hogy Svédországban a benzinkútnál kapják meg az ajánlott levelet és mindenütt általános tendencia a közszféra leépítése. Itt és most legalább helyiek kapták meg a lehetőséget, akik ismerik a viszonyokat és feltehetően anyagi és erkölcsi érdekük fűződik ahhoz, hogy jól szolgáltassanak.
Délután a tegnap készített és mára elkészült fagyi kóstolása. Rétegelve készült és persze csak két tartóból jön ki pálcikával együtt, a többi kanalas. Ízre így is nagyon finom. A Good Food legújabb sorozata ismert ételeket korszerűsít. A vaníliafagyi könnyítése érdekében keményítőt javasolnak használni. Hát nem tudom, mennyivel jobb, mint még egy tojás, mindenesetre szép selymes lesz tőle a fagyi. (Azért a belekerült hat darab tojássárgája sem árt meg íznek és állagnak.)

A következő műsorszám a délelőtt vásárolt meggy kimagozása, más néven a manikűrösök álma. A két kiló gyümölcsből legalább fél a legkisebb szájába vándorol. A képen az általa történő válogatási folyamat látható ujjal való mutogatás útján. A többi zacskó, mélyhűtő.

Reklámok

2 hozzászólás

  1. Meggysorbet! Meggysorbet! Fagyigépet vittél le? 🙂


  2. Fagyigép? Milyen fagyigép? Melyiket válasszam? A drágát? a kicsit? a nagyot? a szépet? a betehetőt? a kivehetőt? a gömbölyűt? a lyukasat? Szóval nincs fagyigépem. Sörbet jó ötlet!Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: